Predškolska ustanova - Čika Jova Zmaj, Ada

Adai Čika Jova Zmaj iskoláskor előtti intézmény

Telefon: 024/851-135
Adresa: Ada, Doša Andraša BB
Tip: Celodnevni i poludnevni boravak

vapitači i vaspitačice

Soti Eva
Gemeri Renata
Saraz Silvia
Sarvak Eva
Rac Marta
Lukač Ilonka
Činčik Beata
Kisjuhas Aleksandra
 

ZvezdanoOko

Telefon: 024/851-135
Cim: Ada, Dósa András SN
Tipus: Egész és félnapos tartózkodás

CSILLAGSZEMŰEK - Bölcsőde

Épületünk Ada szélén, parkosított, zöld környezetben található. Tágas udvar, hat csoportszoba és tornaszoba várja a gyermekeket. Óvónők, egészségügyi nővérek ápolják, gondozzák, oktatják és nevelik a gyermekeket. Az épület keretén belül egy csoport a fejlődési rendellenességgel elő gyermekek számára biztosit lehetőséget a fejlődésre. A takarítónők ügyelnek a rendre, a tisztaságra és kisegítik a nevelőket. Szakácsnők készítik az egészséges és változatos ételeket a gyermekeknek.
Hogyan telnek napjaink?
Valljuk, hogy a harmonikus fejlődés feltétele a kiegyensúlyozott gyermek - nevelő kapcsolat. Szemléletünk gyermek központú. Fontosnak tartjuk a családdal való szoros együttműködést a hatékony oktatás és nevelés érdekében. A bölcsődés korú gyermekek nevelése játékos tevékenységek által, az ápoláson és gondozáson keresztül valósul meg. Az óvodás korú gyermekek életét átszövi a hagyományápolás, gazdag, tevékeny, játékos tapasztalatszerzéssel bővülnek ismereteik. Előadásokat szervezünk meghívott szakemberekkel, a gyermekek fejlődését kísérő kérdések megválaszolása érdekében (pl. logopédus, pszichológus, fogorvos).

Így dolgozunk hónapról - hónapra:
Őszi időszak: tanévnyitó alkotóműhely (családi program), gyermekhét (hagyományos közös program), őszi munkaakció a szülőkkel, bevezetés a hagyományok világába.
Téli időszak: Húsvéttoló, tavaszi munkaakció, anyák köszöntése,
Nyári időszak: közös évzáró ünnepség (családi program), kirándulások (állatkert, medence, Tisza - part).
A kreatív sokoldalú óvónők és egészségügyi nővérek összehangolt csapatmunkájának eredménye a csodálatos karácsonyi vásár, amely évről évre fejlődik, megújul. A szórakoztató augusztusi játékház lehetőséget nyújt a zökkenőmentes beszoktatáshoz, ahol a szülő együtt játszik gyermekével.
''A nevelés lényege a helyes vezetés, amely a gyermek lelkét játszva vezeti el annak a szeretetéhez, amiben a jövendő embernek tökéletesnek, az illető foglalkozás kiváló mesterének kell lennie,, - Platón.

óvónők és óvóbácsik

Sóti Éva
Gömöri Renáta
Száraz Szilvia
Szarvák Éva
Rác Márta
Lukacs Ilonka
Csincsik Beáta
Kisjuhász Alekszandra
 

[P.U.Zmaj] [Kontakt] [ADA - Csipet csapat] [ADA - Duga] [ADA - Maslacak] [ADA - Játékház] [ADA - Srce] [ADA - Zvezdano oko] [Slike] [MOL - Bobita] [MOL - Cigra] [MOL - Pillango] [MOL - Veseljko] [Obornjaca - Cifra palota] [Utrina - Pumukli] [Dokumenti] [Vesti / Hirek]